+31(0)641128701

How To: Add-ons installeren!

 • Geschrieben am
 • 15
How To: Add-ons installeren!

Add-ons installeren in XBMC kan vrij lastig zijn, zeker als je eigenlijk nog geen idee hebt wat XBMC is. Wij hebben deze handleiding geschreven zodat je elke add-on kunt installeren die je wilt, denk hierbij aan Mashup, 1channel, Icefilms, Sportsdevil, maar ook buitenlandse kanalen zoals Hindi of Arabisch.

Benodigdheden:


 • PC
 • Androidbox of Androidstick
 • XBMC
 • USB stick
 • Internet!

 

Wat is XBMC?

Android

 
XBMC is een programma (app) waarin je de nieuwste films en series kunt bekijken. Films die net in de bioscoop te zien zijn, zijn vaak ook al via XBMC te bekijken. Ook muziek valt te beluisteren via vele live kanalen.

Klinkt heel leuk, XBMC installeren dus. Helaas is het niet zo makkelijk als het lijkt. Om deze films en series te kunnen kijken heb je eerst add-ons nodig en de juiste XBMC versie.
 

Wat is een add-on?

 

Een add-on is een link die de verbinding legt naar een web of live stream. We nemen als voorbeeld www.icefilms.info. Icefilms maakt het mogelijk om verschillende nieuwe films te zien, maar door alle reclame wordt je al gauw duizelig. Dit laatste is dus niet het geval in XBMC. XBMC maakt van je Android PC een overzichtelijke mediaspeler die erg prettig in gebruik is, zodra je hier wat handigheid in krijgt. Ook zijn er add-ons die content van meerdere webstreams halen, zoals Mashup. Hierdoor krijg je nog meer keuze door de verschillende categorieen die aangeboden worden.

 

 

Welke XBMC versie heb ik nodig?

 

Dit is erg verschillend per androidstick of androidbox. Minix producten zijn al voorzien van een eigen XBMC versie. Ugoos producten draaien weer goed op Beyond XBMC. Welke versie het best bij je apparaat past, is misschien even uitproberen. Momenteel is Gotham de nieuwste versie, deze is zeker de moeite waard te proberen.

Hopelijk heb je nu een beeld wat XBMC inhoudt. De volgende stap:

 

 

Add-ons zoeken

 Super Repo website

Er zijn gigantisch veel add-ons te installeren. Niet alleen Engels, maar ook Nederlands of Arabisch. Ook zijn er genoeg add-ons om Bollywood films te bekijken. Op zoek naar een add-on? Op www.superrepo.org vind je zo'n 1500 add-ons en repositories, er zijn er zeker meer te krijgen, maar deze site geeft in ieder geval de meest populaire weer. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld Hindi films? Typ Hindi in de zoekmachine en je zult een aantal add-ons zien die Hindi films bevatten. Zo kun je de zoekmachine gebruiken om de juiste add-on te vinden. Ook is er een Top 100 lijst, waarin je meteen ziet welke add-ons het meest populair zijn.

 

 1. Ga naar www.superrepo.org
 2. Zoek een willekeurige addon
 3. Klik op de 'Permanent download link'
 4. Download de .zip file

Kaar, nu heb je de add-on (.zip file) te pakken! Zet deze bij voorkeur op een USB stick, zodat je de add-on op je Android PC kan installeren. Je kunt de add-on ook direct in Android downloaden als je dit makkelijker vindt.

 

 

Mashup biedt erg veel 1080p en 720p content, maar staat niet in de Superrepo repository, deze kun je vinden op www.mashupxbmc.com.

Mashup

 

Add-ons installeren

 

Add-ons installeren, vaak net wat lastiger voor de gemiddelde filmfanaat die weinig XBMC ervaring heeft. Natuurlijk zijn er ook add-on 'pakketten' te installeren, welke vaak de meest populaire add-ons bevatten zoals XBMChub en ook SuperRepo levert. Hierin zit helaas niet elke add-on die je misschien wilt hebben.

In deze How To bespreken we alleen hoe de add-ons via een zip-file te installeren zijn er van uit gaande dat XBMC (Gotham) al in het Nederlands is ingesteld.

 

 1. Sluit de USB stick aan op de Android PC
 2. Ga naar XBMC
 3. Ga naar 'Systeem>Add-ons>Add-ons installeren m.b.v. zip bestand'
 4. Ga naar 'sda', hier vind je de USB stick.
 5. Klik op de add-on (.zip)
 6. Klaar!

 

In XBMC Frodo gaat stap 4 iets anders, hier ga je naar 'Rootbestandsysteem>mnt>usb_storage'. Klik door tot je bij de USB stick bent.

 

 

Wat is jouw favoriete add-on?

 

 

Kommentare

 1. Moderator Moderator

  Kijk hier eens:

  Precies zo doen als aangegeven.

  http://addons.tvaddons.ag/show/plugin.video.hubwizard/

 2. Manuela Manuela

  Hoe kan ik een add on direct downloaden op mijn android tv?
  Ik heb een minix neo x6

  Gr manuela

 3. Admin Admin

  Zorg voor de juiste XBMC versie, deze kun je vinden op www.xbmc.org / www.kodi.tv

  Probeer eens een herinstallatie.

 4. Patje Patje

  Hallo ik heb xbmc ginstalleerd op mijn ipad. Alles werk maar als ik eigenhandig addons wil toevoegen dan kan ik niks intijpen zoals http:// ...... Hoe kan ik typen. Wat doe ik verkeerd.

 5. Richard Richard

  Bij video's toevoegen wordt een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd wat ik ook ingeef kom niet voorbij het scherm wat to do?

 6. tijm tijm

  Hallo,ik hebt xbmc,krijgt wel geloud tehoren maar geen film tezien.
  Weet iemand mischien hoe je dit kan oplossen.

 7. Patrick Patrick

  Het probleem al gevonden. Blijkt in de default skin te zitten. Door de skin te veranderen krijg je alle opties wel te zien en is het ook mogelijk om extra add-ons te installeren. Tevens is daarmee ook het AB-probleem opgelost. Omdat alle opties nu zichtbaar zijn, is het ook weer mogelijk om in de system properties de remote control functionaliteit aan te zetten en kan ik hem gewoon weer met de iPhone bedienen.

 8. Patrick Patrick

  Hoe kan ik extra addons installeren in Beyond XBMC? Ik wil graag Icefilms installeren, maar deze komt niet in de lijst voor als ik ga naar "Video/Add-ons/Get more...". In de normale versie heb je de mogelijkheid om vanaf een zip file te installeren, maar deze optie lijkt te zijn gestripped in de Beyond XBMC variant, net zoals vele andere menu opties. Ik kan bijv ook de remote control functionaliteit aanzetten (zodat ik ipv de ab m'n iPhone als ab kan gebruiken). Ik heb overigens een Ugoos UM2 en daarop blijkt Beyond XBMC het beste te presteren, dus wil graag deze versie blijven gebruiken indien mogelijk.

 9. Admin Admin

  Dan is deze add-on waarschijnlijk bij Superrepo verwijderd. Als het niet via superrepo lukt kun je altijd je add-on via Google zoeken.

 10. Mario Verhoef Mario Verhoef

  Soms krijg ik een melding:I am so sorry SuperRepo could not find information about this addon

Schreibe einen Kommentar
* Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.
* Pflichtfelder
Powered by Lightspeed
// -->
Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbesseren. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen sehen Sie bitte unsere Datenschutz-Erklärung. »